Helpt u mee?

Bied de lokale boer een garantie op een zekere afname: koop uw biologische olijfolie via Mi-Oli,adopteer symbolisch een olijfboom.

Bestel nu

Biologische teelt

De boeren gebruiken uiteraard geen chemicaliën. Ze bemesten de boomgaarden met natuurlijke mest, dat ze maken van de orujo: het pulp van de geperste olijven, vermengd met andere organische mest. Ecologische vallen en natuurlijke barrières vervangen insecticiden en onkruid wordt mechanisch verwijderd in plaats van met onkruidverdelgers.

De boomgaarden worden tijdens de groei van de olijven bezocht en gecontroleerd door inspecteurs van het Valenciaans Bureau voor Organische Landbouw, verantwoordelijk voor de certificering van organische landbouwproducten volgens de Europese regels (EU regulering 2092/91).Ook de perserijen waar de boeren hun olijven laten persen staan voor en gedurende het persingsproces onder controle van deze organisatie zodat men verzekerd is van een 100% natuurlijk product.Enkele uittreksels uit het kadaster van percelen waar de olijven worden geteeld:

Uittreksel chelva 27-377
Uittreksel chelva 27-573
Uittreksel chelva 30-97
Uittreksel chelva 30-99
Uittreksel chelva 33-75
Uittreksel chelva 33-85