Helpt u mee?

Bied de lokale boer een garantie op een zekere afname: koop uw biologische olijfolie via Mi-Oli,adopteer symbolisch een olijfboom.

Bestel nu

De perserijen: biologisch gecertificeerd

De kleinschalige perserijen waarmee Mi-Oli samenwerkt, liggen in de Spaanse regio Valenciana, in het achterland tussen Valencia en Alicante. Onze partners zijn biologisch gecertificeerde olijvenperserijen waarbij de omliggende telers zijn aangesloten. Alle perserijen en boeren worden gecontroleerd door het Valenciaans Bureau voor Organische Landbouw, verantwoordelijk voor de certificering van organische landbouwproducten volgens de Europese regels (EU regulering 2092/91).

Perserij Mozaira

Mi-Oli wil per cluster van boeren/perserij een bepaalde hoeveelheid olie afnemen. Als dat bij voorbeeld 10.000 liter is (afhankelijk van wat de boeren kunnen aanleveren en de perserij aankan), zullen we ongeveer 2000 bomen moeten adopteren. Dit geeft hen een zekere afnamegarantie zodat de perserij en de boeren kunnen investeren in uitbreiding. Zodra de 2000 bomen zijn geadopteerd, gaat Mi-Oli een samenwerking aan met  andere kleinschalige biologische perserijen elders in de regio. En zo zullen de biologische olijfboomgaarden blijven bestaan en uitbreiden, het landschap verfraaien en de boeren aan een eerlijk inkomen helpen.Momenteel werkt Mi-Oli samen met perserij Mozaira.

Voor meer informatie, bezoek de website: www.mozaira.com.